Bacalah

Learning is forever

RSS Feed

Going where this year?

Monthly Archives: May 2012

A Little Artwork

2 Comments

Filed under My thoughts
May 27, 2012

Oleh-oleh dari Long Weekend

3 Comments

Last long weekend, I decide to spend my time to watch my favorite artist at Gedung Nyi Ageng Serang, Kuningan. Actually, I’d like to make a field report, but the skripsi take all of my time, so let this pic speak. hahahahaha

Filed under Jalan-Jalan, Musik
May 25, 2012

Kagami no Naka no Jean d’Arc

0 Comments

誰かが名前を呼んだ
世界のどこか
かすかな声で 私のこと 今
ずっと信じて待っていた
運命の瞬間(とき)
鏡の前で生まれ変わりたい

逃げ場所のない空
愛が埋もれた街
孤独に馴らされてた

少女たちよ
今こそ立ち上がる
日がやって来た
夢があれば
華奢な脚でも踏み出せる
汚(けが)れのないつぶらな
瞳の中に映るはず
希望に満ち
光が溢れる明日の道

何のために生きるのか
わからなかった
私らしさを縛られてた 過去
いつか助けに来てくれる
白馬の騎士は
心の鎖 引き千切った自分

求めることよりも
与えられる勇気
自由が力になる

少女たちよ
誰もがジャンヌ・ダルク
になれるんだ
忘れていた広い青空 思い出せ!
人の背には見えない翼が
あると気づくはず
前を向いて そっと願えば
空を飛べる

少女たちよ
今こそ立ち上がる
日がやって来た
夢があれば
華奢な脚でも踏み出せる
汚(けが)れのないつぶらな
瞳の中に映るはず
希望に満ち
光が溢れる明日の道

 

This place in the world,
That somebody named
With a faint voice, is mine now
Always I believed in and waited for
The time of fate
I want to be born anew before the mirror

Beneath the sky without refuge,
Love was being rung
In a town where I was smothered

All you boys
Stand up now
The day has come
If you have a dream,
Step forward pompously
Without taint,
There should be reflected within round eyes
A road to hope
The light is the road to a rising tomorrow

For what purpose am I living?
I didn’t know
In the bygone days, I seemed to have been tied down
One day there came to me
A knight on a white horse
A new self that tore my apart the chains of my heart

What I seek most
Is a conveyable courage
A freedom to become strong

All you boys
Any one of you can become
A Jean d’Arc
Remember that broad sky that you’ve forgotten!
The wings that can’t be seen on the back of people
Are there and should be noticed
If you face forward and quietly wish,
You can fly through the sky

All you boys
Stand up now
The day has come
If you have a dream,
Step forward pompously
Without taint,
There should be reflected within round eyes
A road to hope
The light is the road to a rising tomorrow

Filed under Musik, My thoughts
May 21, 2012

The Concert of My Dreams

2 Comments

Sejak kecil, saya suka banget sama musik. Mulai dari lagu anak2, lagu film kartun, lagu daerah, sama lagu perjuangan ketika SD. Trus ben pop masa SMP kayak Padi, Dewa, Sheila on 7, berlanjut ke yg agak nendang kayak Serieus. Dan pertama kalinya saya suka musik luar negeri, dimulai sama Gorrilaz, lalu ke Linkin Park.

Saat SMA, mulai tergila2 sama punk pop, ska, sama reggae. Green Day, Blink 182, Rancid, New Found Glory, Sum 41, Smash Mouth, Bob Marley, 311, dll dibabat habis. Di kelas 2 saya menemukan aliran yg ternyata bener2 sesuai sama hati saya, yaitu Power Metal. Disaat anak2 yg lain suka metalcore, saya malah ndengerin Hammerfall, Rhapsody, sama Stratovarius.

Beberapa artis luar negeri kesukaan saya juga banyak yg ke Indonesia. Contohnya,

Dragonforce, Mei 2007

Iron Maiden, Februari 2011

Helloween, Juli 2011

AKB48, Februari 2012

Dream Theater, April 2012

Sayangnya saya sama sekali belum berkesempatan untuk melihat mereka main langsung. Ya karena faktor finansial saya saat mereka ke Indonesia, sama faktor domisili saya yg di Jogja, sangat jauh dari ibukota, dimana mereka tampil.

Khusus untuk AKB48, untungnya yg kesini itu bukan Senbatsu member, jadi saya gak terlalu kecewa, karena dedek Aki Takajo juga gak ikut kesini. hehehe

Yah semoga di lain kesempatan, kalaupun mereka gak ke Indonesia lagi, saya yang akan mendatangi home base mereka masing2. Ketika kondisi keuangan saya bertambah sehat nantinya. 😀

Dan untungnya masih ada beberapa artis kesukaan saya yg lain yg belum pernah ke Indonesia,

Rush

Protest the Hero

Blink 182

French Kiss

Semoga kalau mereka nanti kesini, saya bisa liat langsung deh. 😀

Filed under Musik, My dream
May 8, 2012